Haaruitval mannen

Haaruitval komt bij mannen voor in de meest uiteenlopende leeftijdscategorie√ęn. Haaruitval wordt ook wel alopecia, of in de volksmond kaalheid, genoemd. Er zijn verschillende vormen van kaalheid en enkele vormen komen ook bij vrouwen voor. Zo is er de klassieke kaalheid bij mannen, de complete kaalheid en de plaatselijke kaalheid.

Verschillende vormen van haaruitval bij mannen

De meest voorkomende vorm van kaalheid is de klassieke kaalheid. Hierbij worden de haarwortels aanzienlijk zwakker en worden de haren zelf dunner. Uiteindelijk zorgt dit voor haaruitval, die start vanaf de kruin. In sommige gevallen blijft het hierbij, waardoor er enkel een kale plek op de kruin ontstaat. Het kan ook zijn dat de klassieke kaalheid steeds verder uitbreidt, waardoor het uiteindelijk leidt tot complete kaalheid. De plaatselijke kaalheid komt het minst voor. Deze kaalheid kan op willekeurige plaats op het hoofd ontstaan, en niet per definitie op de kruin. In de meeste gevallen start deze vorm van haaruitval bij mannen langs de haargrens bij het voorhoofd. Echter, dit is zeker niet altijd het geval.

Haaruitval bij mannen en vrouwen

Haaruitval bij heren is anders dan bij vrouwen. In verreweg de meeste gevallen is de haaruitval bij mannen te wijten aan een erfelijke of genetische factor. Door een verandering in de hormoonhuishouding kan kaalheid optreden. Het hormoon dat zorgt voor deze haaruitval wordt Dihydrotestosterone genoemd, ook wel DHT, of androstanolon. In de meeste gevallen wordt haaruitval bij mannen dus veroorzaakt door een verandering in de aanwezigheid van testosteron. Dit verklaart direct waardoor vrouwen aanzienlijk minder last hebben van kaalheid. Vrouwen hebben geen testosteron in het lichaam, waardoor deze hoofdoorzaak van kaalheid niet de oorzaak van kaalheid bij vrouwen kan zijn. Hierdoor zijn de behandelmiddelen voor haaruitval bij mannen niet geschikt voor gebruik door vrouwen.

Uiteraard zijn er meer oorzaken van kaalheid. Zo kan haaruitval bij mannen ook worden veroorzaakt door veel gebruik van bepaalde producten die erg ongezond zijn voor het haar, en dan met name de haarzakjes. Hierbij valt te denken aan bepaalde haarverzorgingsproducten als gel, shampoo en conditioner.

Klachten als gevolg van haaruitval bij mannen

Kaalheid kan leiden tot diverse andere klachten, en dan wordt er vooral gedacht aan klachten op het mentale vlak. Veel mannen vinden het onprettig om kaal te worden en in bepaalde gevallen lukt het niet om te accepteren dat de kaalheid aan het ontwikkelen is. Hierdoor kunnen er diverse klachten ontstaan, als onder meer neerslachtigheid en depressie, faalangst, paniek, een afbraak aan het zelfvertrouwen, stress en spanningen. Ook deze klachten komen bij mannen van alle leeftijden die kampen met haaruitval voor. Echter, de jongere mannen hebben wel eerder moeite met de acceptatie dan de oudere generatie.

Het gebruik van medicijnen tegen haaruitval bij mannen

Er is zeker iets te doen aan haaruitval. Er zijn medicijnen die het haarverlies aanzienlijk verminderen en daarmee de kaalheid kunnen stoppen of vertragen. Een goed voorbeeld hiervan is het middel Propecia. Dit medicijn werd speciaal ontwikkeld om kaalheid te controleren door de haaruitval bij mannen te verminderen. Het middel bestaat al meer dan tien jaar en heeft wereldwijd al miljoenen mannen naar tevredenheid geholpen om de kaalheid te controleren. De werkzame stof in Propecia is finasteride. Deze stof heeft een unieke werking, waardoor er op ontstane kale plekken weer haar kan groeien. Hierdoor is het zeker niet altijd nodig om dure en vaak pijnlijke operaties voor bijvoorbeeld haartransplantatie te ondergaan bij haaruitval, in tegendeel.

Waarom kiezen voor Propecia?

Propecia heeft het leven van miljoenen mannen veranderd. Haaruitval bij mannen kan met dit middel aanzienlijk worden verminderd. Circa 80% van alle mannen die het middel gebruikt merkt een goed resultaat. De haaruitval bij mannen wordt aanzienlijk verminderd, of zelfs helemaal gestopt, en de haargroei op kale plekken die al zijn ontstaan wordt weer gestimuleerd. Uiteraard heeft het wel tijd nodig om het gewenste resultaat te bereiken. In de meeste gevallen worden de eerste duidelijke verbeteringen opgemerkt binnen drie maanden na de start van het gebruik van Propecia. De haaruitval kan effectief worden tegengegaan met dit middel, waardoor er binnen een jaar al aanzienlijk meer haar op het hoofd aanwezig is en de haaruitval behoorlijk geminderd is.

Blijvend gebruik

Als het om haaruitval bij mannen gaat, dan is een blijvend resultaat uiteraard wel gewenst. Propecia zorgt voor een uitstekend resultaat, echter, het is wel belangrijk dat het middel voortdurend wordt gebruikt. Wanneer er bij een goed resultaat wordt gestopt met de medicatie, dan is het risico groot dat al het nieuw verkregen haar op het hoofd weer verloren gaat. Het is dan ook sterk aan te raden Propecia te blijven gebruiken ter behandeling van haaruitval bij mannen.

Propecia is hier eenvoudig online te bestellen. Alle producten worden bezorgd op het gewenste adres, in een discrete verpakking.